Restauracje

Casablanca – restaurant week

Restauracja Casablanca nigdy nas nie zawodzi. Świetna lokalizacja w sercu starego miasta, tuż przy parku, świetna obsługa i piękne wnętrza.
Menu #restaurantweekpolska również ciekawe – lekkie, harmonijnie skomponowane, świeże, jak na wiosnę przystało. Pomimo sytości wyszliśmy z wiosennym uczuciem lekkości.

A w szczegółach: 


– na dzień dobry drink z Martini Bianco (no takie dzień dobry to ja lubię!)
– przystawka – Pomidory / puree z selera / crunch orzechowy (PS. Wiecie, że pieczony czy duszony seler, podobnie jak pietruszka gubi swój wytrawny smak, a staje się słodki i orzechowy? Spróbujcie koniecznie!)
– danie główne – Jesiotr / czarne risotto / sos maślany / jarmuż / chips ze skorzonery / piana z ogórka (Ryba świetna, w punkt, soczysta, aromatyczna, ale to co się działo dookoła niej to dopiero mistrzostwo – sos to kompozycja smaku słonego i kwaśnego, a chips nas po prostu zaskoczył! A to nie jest proste!)
– deser – Mus zielona herbata matcha / galaretka marakuja / curd z limonki / pate choux / chuntill orzech laskowy / chips karmelowy (godne zakończenie lekkiego i wiosennego menu! Słodko ale świeżo i lekko. Połączenie smaków cytrusowych z nugatowymi – świetne!)

Restaurant week to cykliczny event w całej Polsce, w którym biorą udział różne restauracje, proponując specjalne menu w stałej cenie 49 zł. Do wyboru są zawsze dwa rodzaje posiłków - mięsne i wege/rybne.
Paulina
Mamy Restauracje
5/5

Nasza ocena: 5 gwiazdek

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *